Gå till innehåll

Ny studiehandledning: Hatet mot muslimer

  • Torsdag, 11 augusti 2011

Sverigedemokraternas intåg i riksdagen och terrorattentaten i Norge har väckt mångas oro, rädsla och ilska. Det finns en vilja till motstånd mot den nya extrema högervågen, inte minst inom arbetarrörelsen. Att delta i en studiecirkel är bra startpunkt för detta motstånd. Vi behöver samlas, läsa och diskutera: för att förstå sambanden, bygga kunskap och rusta oss med argument och strategier.

Hur ska man förstå den nya extremhögern? Vad består den islamofobiska ideologin av? Är det rasism? En ny typ av fascism? I vilket särskilt samhällsklimat kan sådana tankar slå rot? Vilka blir konsekvenserna av pratet om ”massinvandring” och ”smygislamisering”? Hur kan hatet och våldet motverkas?

Andreas Malms bok Hatet mot muslimer (Bokförlaget Atlas) tar sin utgångspunkt i dessa frågor, och boken är närmast obligatorisk läsning för den som vill förstå och motverka dessa idéer.

ABF och Bokförlaget Atlas har tagit fram en studiehandledning, en guide för den som vill starta en studiecirkel kring Hatet mot muslimer.

Ladda ner studiehandledningen här: Hatet mot muslimer - studiehandledning (pdf)

Du kan även köpa boken på Adlibris.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 18 oktober 2015.