Gå till innehåll

En hyllning till folkbildningen

  • Söndag, 10 juni 2012

Idag går startskottet! Förbered dig för en jubileumsvecka med massor av föreläsningar, kulturarrangemang, prova-på-verksamheter och mycket annat. ABF 100 år!

Efter två år av förberedelsearbete är vi nu här. Idag drar ABFs jubileumsfirande i Stockholm igång.

- Jubileumsfirandet är vår hyllning till en folkbildningsidé och en bildningstradition. I hundra år har ABF varit en viktig del i kunskapssamhällets utveckling. Vårt mål är att genom bildning förändra samhället och ge människor verktyg att förändra sina egna liv, säger Annika Nilsson, ABFs förbundssekreterare.

Under jubileumsveckan ger vi alla besökare en möjlighet att pröva på axplock av vår breda verksamhet. Jubileumsveckan bjuder på föreläsningar och utställningar. Du får möjlighet att pröva på olika hantverk och konstformer. Vi bjuder dig på både rockmusik och opera, på dansuppträdanden, ståuppkomik och mycket mer. Du kommer att träffa människor med olika bakgrunder från Sverige och från övriga världen i en tid då folkbildningen är på uppgång.

- ABF står starkt inför framtiden! Under förra året genomfördes nästan 80 000 kulturarrangemang med runt fem miljoner deltagare och i vår föreläsningsverksamhet deltog närmare 900 000 personer i 25 000 föreläsningar, säger Annika Nilsson.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 juni 2012.

Presskontakt

Mattias Vepsä
Tel: 08-613 50 23,
073-545 15 08
mattias.vepsa@abf.se

Pressbilderpå förbundssekreterare Annika Nilsson

JubileumsprogramSe hela programmet Denna länk leder bort från Abf.se