Gå till innehåll

Guldnålen till Kristina Eriksson

  • Måndag, 19 juni 2006

Kristina Eriksson, styrelseordförande i ABF Södermanland och kommunalråd i Eskilstuna tilldelades ABFs Guldnål under Ordet Fritt.

- Jag blev totalt överraskad säger, säger Kristina Eriksson, som utsattes för en kupp under invigningen av Ordet Fritt, ABFs och LOs stora folkbildningsfest som hölls i Eskilstuna den 15 – 17 juni.

Kristna Eriksson var själv en av invigningstalarna på Fristadstorget mitt i Eskilstuna där flera hundra folkbildare och allmänhet samlats.

När ceremonin gick mot sitt slut kallades Kristina Eriksson plötsligt tillbaka upp på scenen av ABFs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och ABFs förbundssekreterare Elsie Bäcklund Sandberg för att ta emot Guldnålen, ABFs finaste utmärkelse.
- Jag har alltid sett upp till och beundrat de personer som fått Guldnålen. Det känns väldigt omtumlande och hedrande att vara en av dem, säger Kristina Eriksson.

Eskilstuna är Sveriges bästa folkbildningskommun, det vill säga den kommun som ger mest till folkbildningen per invånare.

Kristina Eriksson har en stark folkbildnings- och folkrörelseanknytning. Förutom ordförandeskapet i ABF Sörmland är hon bland annat även ledamot i ABFs förbundsstyrelse och styrelsen för ABF Eskilstuna.

Kristina Eriksson intervjuades för webb-TV i ABFs monter under Ordet Fritt. Klicka på länken nedan för att titta.

Guldnålen delas ut av ABFs förbundsstyrelse och symboliserar mångfald och bredd samt visar på bärarens gedigna och mångåriga arbete inom ABF. Guldnålen delades ut första gången 1947.

I våras tilldelats Kristina Eriksson även Kulturfonden för Sverige och Finlands kulturpris.

Klara Sjöström

2006-06-19

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.