Gå till innehåll

Res till World Social Forum med ABF

  • Torsdag, 7 september 2006

World Social Forum är världens största mötesplats för rörelser som ifrågasätter dagens orättvisa världsordning. ABF anordnar en gruppresa till nästa års världsforum i Kenya.

World Social Forum, WSF, har de senaste åren växt till en enorm global mötesplats för människor och rörelser som kämpar för rättvisa, solidaritet, jämlikhet och fred.

Miljoner människor från hela världen har deltagit sedan det första forumet hölls i brasilianska Porto Alegre 2001.

Mellan 20 och 25 januari 2007 är det dags igen för global samling. Världsforumet flyttar då till Kenyas huvudstad Nairobi.

ABF arrangerar en gruppresa till World Social Forum i Kenya. Deltagande i forumet kommer att varvas med besök hos olika organisationer och projekt.

Resan är knuten till förberedande studiecirklar som arrangeras av ABF-avdelningar på flera orter i landet. Deltagarna lär sig tillsammans mer om de frågor som ofta diskuteras på WSF såsom globalisering och global rättvisa samt tittar närmare på situationen i Afrika kopplat till den global utvecklingen. Efter resan följs upplevelserna från Kenya upp under ytterligare cirkelträffar.

Studiecirklar inför WSF 2007 och deltagande i resan anordnas av ABF Stockholm, ABF Norra Stor-Stockholm, ABF i Uppsala län, ABF Östra Östergötland, ABF Göteborg, ABF Skåne, ABF Örebro och ABF Ludvika. Den som är intresserad är välkommen att kontakta respektive ABF-avdelning för mer information, (kontaktinformation finns på ABF-avdelningarnas webbplatser, länkar nedan).

För den som redan går eller har gått en WSF-cirkel kommer information via cirkelledaren. Sista anmälningsdag för boende är 15 oktober.


2006-09-07

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.