Gå till innehåll

Några röster om ESF

  • Fredag, 19 september 2008

När tre ABF:are fick svara på tre frågor om ESF var alla överens om att det är en viktig mötesplats med ett intressant arbetssätt.

1. Varför är du på ESF?
2. Vad är ABF: roll på ESF?
3. Vad hoppas du ska komma ut av forumet?

Karl-Petter Thorwaldsson, ABF-ordförande:

1-2. ESF:s sätt att arbeta passar ABF som hand i handske, forumet är folkbildning, för precis som på våra aktiviteter bidrar forumet till att folk får mötas samtidigt som man lär sig något. Dessutom passar det ihop med en annan del av ABF:s arbete, som har gått ut på att ge en röst åt den globaliseringskritiska rörelsen.

3. Förhoppningen är att vi ska kunna ta med oss en del av ESF:s arbetssätt hem. Vi har mycket att lära av de aktiva som reser till forumen och av hur de jobbar med att bygga upp nätverk och samtala.

Klara Perhamre, ABF Karlstad:

1. Personligen är jag här för att få träffa andra människor och diskutera frågor som jag tycker är viktiga. Jag hoppas kunna få inspiration här som jag kan ta med mig i mitt arbete med ABF hemma.

2. ABF ska vara på forumet för att det är en av de stora händelserna under året. Jag jobbar med rättvis handel i vanliga fall och har hållit föredrag om det för ett antal fackligt aktiva inför ESF.

3. Jag hoppas att alla som deltar blir inspirerade och knyter kontakter som de kan använda i sitt arbete senare.

Herman Geijer, ABF Uppsala:

1. Jag är där för att det är viktigt att aktiva i olika rörelser får mötas. Mötet gör att man känner igen varandra och kan bygga upp nätverk för att förbättra saker som är fel i samhället. Jag är också där för att delta i aktivism under forumet.

2. ABF:s roll är att trycka på hur viktigt det är med möten och kunskaper. Vi menar att studiecirklar kan vara en del i att förändra världen.

3. Jag hoppas att folk från olika rörelser delar erfarenheter med varandra och knyter kontakter som de senare kan arbeta vidare med.


2008-09-19

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.