Gå till innehåll

Fira 1 maj med ABF

  • Tisdag, 21 april 2009

ABF är med och arrangerar festligheter i hela landet. Välkommen att fira med oss!

I Stockholm blir det fest halva natten och ett nöjesspäckat schema. Kritikerrosade Anna Järvinen står på Kägelbanans scen, och det gör även humorstjärnskottet Nour El-Refai. Dj för kvällen är Uje Brandelius från Doktor Kosmos. Som grädde på moset har Lars Ohly (v), Ulla Lindqvist (LO) och Roger Mogert (s) också lockats till dj-båset för att spela sina favoriter från skivbacken. Festen håller på mellan kl. 20.00 och 02.00. Biljetten kostar 60 kronor.

Umeå bjuder på två 1:a maj firanden, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet: Socialdemokraterna inleder med ett tal av Maria Ulvskog på Rådhustorget kl. 13.00. Efter talet blir det underhållning och fiskdamm för barnen på Folkets Hus. Dagen avslutas med tal av Per-Erik Johansson, samt middag och underhållning hos Hörnefors s-förening.
Vänsterpartiet öppnar sitt firande på Rådhustorget med tal av Jens Holm kl. 12.00. Firandet flyttas sedan till Folkuniversitetet där det blir underhållning av Kreti & Pleti.

Beger du dig till Bredbyn utanför Örnsköldsvik får du höra Anders Hägg sjunga låtar av Björn Afzelius och Mikael Wiehe kl. 10.00.

I Ludvika går demonstrationståget från Vsatorget, samling 11.30 och avmarsch en halvtimme senare med Ludvika Musikkår. Ulf Lundén, kulturredaktör på Dala-Demokraten, talar i Folkets hus där musikkåren och Helena Eriksson underhåller. Kl. 13.00 blir det film för barnen.

I Örebro är ABF med och förlänger firandet men fest på kulturhuset. Festligheterna pågår från kl. 20.00 och fram till småtimmarna med mat, dryck och musik. Livebanden The Sunday Beat, Anyone For Tennis och Catfight står på scenen. Entré 100 kr.

Uppsala firar med demonstration, talare och dansuppvisning.
Årets huvudtalare är Rickard Wolff som följs med tal av politikerna Marlene Burwick och Ardalan Shekarabi. Samling i Odinslund kl. 13.30. Efterfest på Flustret kl. 17.00 med kurdisk dans och musik av Dilan och Hassan Mala.

Traditionsenligt delar Arbetarrörelsen i Norrtälje ut sitt årliga Kulturpris i samband med firandet i Folkets Hus Norrtälje. I år tillfaller priset kulturföreningen Karolinen.

I Jönköping blir det både demonstration och rockkonsert. Tåget avgår från Östra torget kl. 14.00. På tändstickstorget spelar de lokala talangerna Sister, Endless Grace och Cat O´ Nine Tails kl. 19.00. Hela kalaset är gratis!

Mona Sahlin avslutar årets demonstrationståg i Lund med ett tal på Kulturmejeriet kl 12.15. Samling på Clemenstorget kl. 10:30 och avmarsch kl 11:00. Vi bjuder på korv, fikabröd och läsk vid Clemenstorg.

I Burlöv spelar Öresunds Musikkår. Uno Aldergren (s) och Katja Larsson (s) talar.

Göran Johnsson, före detta ordförande i IF Metall, talar i Hässleholm. Samling på Stortorget kl 10.00 och avmach till T4 med Stadsmuskikkåren kl 10.30. Lustteatern, Dennis Wennberg och Magnus Haraldsson liksom Solkören står också på programmet.

Aneby firar traditionsenligt på Fredstorget kl. 11.00 med tal av riksdagsledamoten Carina Hägg och Hannah Hellgren från s-kvinnorna. Tranås Musikkår är som vanligt med och höjer stämningen.

På torget i Älmhult spelar Älmhults musikkår i samband med demonstrationen. Dagen avslutas med ett tal av riksdagsmannen Thomas Eneroth.

I Karlsborg utanför Skövde blir det fotoutställning, tipspromenad, och musikunderhållning av Nina och Johan Abrahamsson.

Daniel Söderberg

2009-04-21

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.