Gå till innehåll

Filmvisning

  • Måndag, 12 mars 2012

Maj Wechselmann, dokumentärfilmare,  besöker Rättvik Torsdag 29 mars kl 19.00 på Kulturhuset. Hon visar och berättar om sin dokumentärfilm: 
- "Den mänskliga faktorn"  - Bi åker till Fukushima- Du får också möjlighet till samtal med och ställa frågor direkt till Maj.

Filmen ställer frågorna- och ger en del svar -Hur gick det med kärnkraftsolyckan i Japan ?  Är den över ? Eller förvärras den ?
Filmen visades på filmfestivalen i Göteborg i år.
Entré: 50 kr  Välkommen.
Arrangörer är: ABF, Vänstern, Miljöpartiet, LO, Socialdemokraterna i samarbete med Rättviks kulturhus.

Affisch finns här

Om filmen:
Den mänskliga faktorn - Bi åker till Fukushima
I samband med jordbävningen och tsunamin den 11 mars förra året havererade kärnkraftverket Fukushima i norra Japan. Dagarna efter spreds bilder på kraftiga explosioner över hela världen, men från det ansvariga bolaget TEPCO, kom endast uppgifter om att en vätgasexplosion hade ägt rum. Sanningen om katastrofens omfattning erkändes först senare. När Bi åker till Japan är det för att reda ut hur det kan komma sig att människor fortfarande bor kvar i områden som enligt utländska experter borde vara evakuerade. Vi möter därtill en tidigare säkerhetsvakt vid Ringhals, som är öppet kritisk till hur säkerheten skötts vid svenska kärnkraftverk. Med osvikligt patos fortsätter Maj Wechselmann ta sig an dagsaktuella ämnen och lyckas här fullborda en dokumentär, som kraftigt ifrågasätter den kärnkraftsvänliga retorik som varit vanlig de senaste åren.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 mars 2012.