Gå till innehåll

Leksands medeltidsmarknad

  • Onsdag, 16 maj 2012

Den 25 till 27 maj slår vi upp portarna till årets upplaga av Leksands medeltidsmarknad, den 13:e i ordningen. Marknaden har i flera år varit ett dragplåster för ca 50000 entusiaster från hela Sverige och med årets gedigna program är det svårt att tro att i år skulle bli något annorlunda. Favoriter som återkommit i år är Gycklaren Arkadia samt gycklargruppen Mareld.

Bland annat kan hela familjen tillsammans öva på de medeltida dygderna genom "Jakten på de försvunna stenarna", ett medeltida riddarspår som är öppet för alla intresserade på fredagen och lördagen mellan 10.00 och 13.30 och för den som är intresserade av en medeltida "nakenchock" kan dagligen beskåda en konstutställning i Storstugan. Det kommer även att vara medeltida modevisningar dagligen bakom storstugan.

För barnen kommer det att vara ponnyridning samt sagostunder med Häxan Baggmor. Samt hästskjuts för såväl stora som små och vuxna barn.

En av årets stora händelelser är att marknaden under fredagen får besök utav Widdingprisvinnaren Catharina Ingelman-Sundberg. Hon kommer både att signera böcker samt ge en föreläsning om den medeltida kvinnans roll.

Allt detta och mycket mera är det som utgör årets medeltidsmarknad. För närmare information om tider med mera besök medeltidsmarknadens hemsida.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 16 maj 2012.