Gå till innehåll

Nationella anhörigdagen

  • Torsdag, 29 september 2011

Den 6 oktober är det nationella anhörigdagen. En dag som har fått större och större betydelse varje år. Här uppmärksammas en grupp som ofta glöms bort i diskussioner när det gäller vårdtagare och i Rättvik har vi valt att inte bara nöja oss med en dag utan en hel vecka.

Schemat är fullspäckat med aktiviteter och föreläsningar. Programmet består bland annat av följande:

Måndag 3 oktober

klockan 17.00 sker en föreläsning i kulturhuset där Gunilla Grundström - Rådgivare i beroendeproblematik bjuder på sitt föredrag "Man måste tänka annorlunda".

Tisdag 4 oktober

Invigning av bukettens drop-in café mellan 14.00 och 18.00. Den som vårdar en anhörig/närstående under 65 år är extra välkommen för information om verksamheten. Det kommer även att vara prova-på massage samt data. Efter invigningen kommer det att vara öppet varje onsdag mellan 14.00 och 18.00.

Onsdag 5 oktober

Kulturhuset öppnar återigen för föreläsning klockan 17. Den här gången är det Tommy Gunnars, läkare inom psykiatrin som föreläser om psykiska sjukdomar ur ett anhörigperspektiv.

Torsdag 6 oktober

Buketten har öppet hus mellan 11 och 14 och det finns möjlighet att få prova på verksamheten.

Utöver dessa arrangemang så finns utställningen  "Hjärnkoll-det syns inte men det märks" på kulturhuset mellan den 27:e september och den 9:e oktober där flera personer öppet berättar om sin väg i livet.

Hela veckan är ett samarbete mellan ABF, Anhörigstödet i Rättvik, Rättviks kommuns socialförvaltning, Landstingets öppenvårdspsykiatri, kulturhuset, vuxenskolan, Attention, Ungdomens hus och intresseföreningar.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 september 2011.