Gå till innehåll

Splendid av ATF Jernet!

  • Måndag, 19 mars 2012

I fredags var det äntligen dags! Arbetereteaterföreningen Jernet hade premiär på sin uppsättning av farsen "Rätt ner i fickan". En oerhört rolig historia från början författad utav Michael Cooney under namnet "cash on delivery".

Farsen handlar om arbetslöse Erik som försöker klara sin ekonomi genom att lura försäkringskassan. Med hjälp av påhittade personer och sjukdomar har han tjänat stora pengar. Han är egentligen ingen kriminell person utan det handlar egentligen om att han ramlar in i det och sen är bollen i rullning och när helt plötsligt en nitisk inspektör från Försäkringskassan står vid dörren är förvecklingarna i full gång. En liten nödlögn leder till en annan nödlögn och snart har han en hel härva med förväxlingar och lögner att hålla reda på.

Under Margaretha och Annica Säterdahls regi blir det en välspelad fars där snabba och minnesvärda repliker från framförallt Greger Tegelberg (Erik) samt en fantastiskt rolig tolkning av Inneboende Göran Helén (spelad av Marcus Lindgren) som motvilligt dras med i Eriks lögner och lösningar.

Däremot har undertecknad en favorit i Tjänsteman Herr Larsson spelad av Olof Norgren vilken gör den mest underhållande karaktären i en fantastisk fars där skratten aldrig var långt borta.

Splendid Jernet, Splendid!

 /Mikael Nylund

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 mars 2012.