Gå till innehåll

Premiär för digital kulturdebatt på 13 orter samtidigt

  • Fredag, 13 februari 2009

För första gången förs en samtidig kulturdebatt på tretton Digitala Hus i hela landet, från Boden i norr till Malmö i söder.

Framtidens kulturpolitik – vad vill kulturutredningen? Det är temat för den digitala, direktsända debatt som sänds från ABF-huset i Stockholm till Folkets Hus över hela landet.

Måndag den 16 februari klockan 18.30 medverkar kulturutredningens ordförande
Eva Swartz Grimaldi, Margareta Israelsson (s) och Mats Johansson (m) i utsändningen från Stockholm. På de olika orterna blir det lokala politiker och kulturpersonligheter som debatterar.

Det är Koalition för kulturdebatt som står bakom – ett antal kulturorganisationer som gått samman för att påverka dagordningen för kulturdebatten. Under våren genomförs ytterligare fyra seminarier som belyser civilsamhällets betydelse för kulturlivet, tillgänglighet samt konstnärernas villkor och ekonomi.

- Det är positivt att folkbildningens roll i kulturpolitiken lyfts fram i kulturutredningen . Nu återstår att se om det också blir regeringens politik. Det vi hittills sett, exempelvis minskade kulturanslag till Folkets Hus och Parker och läsfrämjande som En bok för alla har inte visat detta, säger ABFs förbundssekreterare Annika Nilsson.

Välkommen att följa kulturdebatten!
ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41, Stockholm
Folkets Hus / biografer på följande orter: Boden, Sandviken, Heby, Skoghall, Köping, Kumla, Visby, Boxholm, Lidköping, Grästorp, Göteborg, Emmaboda och Malmö.

Koalition för kulturdebatt: ABF, Folkets Hus och Parker, Riksteatern, Teaterförbundet, KLYS, Författarförbundet, TCO, SKTF, Bygdegårdarnas Riksförbund, KRO, Sveriges Konstföreningar samt Arena Idé

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.