Gå till innehåll

Tillgängliga arrangemang - på riktigt!

  • Onsdag, 21 mars 2012

På Bokmässan i Örebro, 13-15 april, har ABFare och andra kulturanordnare ett perfekt tillfälle att uppleva ett tillgängligt arrangemang i praktiken. Bokmässan ägs numera av ABF och tillgänglighetsaspekten finns med redan från starten.

Bland annat flyttades mässan från Örebro slott till den nybyggda kongressanläggningen Conventum som är mer lättillgängligt på flera sätt.

Som exempel kan nämnas att de flesta av seminarierna kommer att vara teckentolkade, det kommer att finnas "mingeltolkar" att låna vid informationsdisken, och alla volontärer kommer att ha skyltar där det står vilka olika språk de kan. Tillgänglighetsfrågor kommer att ingå i volontärsutbildningen för de som jobbar under mässdagarna.

- Det är viktigt att tänka på tillgänglighet i både stort och smått, säger Therese Lord Singhoffer, volontärsansvarig för Bokmässan. Det första man kommer att tänka på är oftast rörelsehinder och språkfrågor, man är noga med att det ska finnas hiss och tolkar. Men att informationen om arrangemanget är lättillgänglig, att tvålen på toaletterna inte är parfymerad och att det inte bara säljs skinkmackor i caféet är precis lika viktigt.

Smarta tips och information om det praktiska tillgänglighetsarbetet kan du få genom att kontakta projektgruppen efter genomförd mässa. Men det allra bästa är naturligtvis ett studiebesök på plats. Välkommen till Bokmässan!

Biljettsläpp
ABF-personal, styrelse och cirkeldeltagare har rabatt på entréavgiften till fredagens mässdag. Ni kan köpa biljetter direkt av ABF Örebro, kontakta Lillemor Johansson, lillemor.johansson@abf.se eller 019-601 54 08.

Läs mer på www.orebrobokmassa.se

 

 

 

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 mars 2012.