Gå till innehåll

forum:ung! hyllar nörden

  • Måndag, 21 maj 2012

Du missar väl inte den 15:e juni i ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm? Då firar nämligen forum:ung! ABFs ungdomsforum,  med nördfeminism, aktivism, e-sport, debatter, serieteckning och mycket mer.

Det bjuds på mängder av spännande workshops, prova på verksamheter, utställningar, debatter och seminarier med extra fokus på forumets huvudteman som är serieteckning och e-sport.

- Det är både teman som passar en stor och bred målgrupp och ett försök att locka fler att förstå vilken rik och fantastisk kultur det är inom de här världarna, säger Anna Nygård, projektledare för forum:ung!

Med hjälp av en referensgrupp med ungdomar från olika organisationer har forumets teman vuxit fram och bland de 20 programpunkterna som nu finns färdiga hittar du bland annat ”Kampen om betongväggarna”, ”Feministiskt självförsvar”, ”Make IT fair”, ”Alla kan göra TV”, ”E-sport för dummies” och ”Serieworkshop med Dotterbolaget”.


Vilken programpunkt vill du själv inte missa?
 
-  Grundkurs i nördfeminism ”. Nördfeminism är ett intressant begrepp och den här punkten kommer dessutom att lyfta fram forumets teman: serier och e-sport. Vi vill att hela forum:ung! ska bli lite av en hyllning till nörden och den feministiska utgångspunkten här bidrar både till att problematisera ämnet och inkludera ännu oinvigda, säger Anna Nygård.

Forum.ung! som startade 2007 är gratis och tillgängligt för alla. Det är en mötesplats för unga engagerade människor som vill inspirera och öppna för möjligheter att låta sig inspireras.

- Under forum:ung! dagen hoppas jag att det kommer uppstå nya möten och intressen mellan ungdomarna. Tanken är att de skapar nätverk, organiserar sig och sprider sin kunskap vidare till andra, säger Anna Nygård.

Varför är forum:ung! viktigt för ABF?
-
Om ABF ska finnas kvar i 100 år till måste framtida gubbar och gummor komma till tals. Med forum:ung! visar vi vilka resurser och potential som ABF har, säger Anna Nygård.

Text och foto: Frida Lenholm

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 juni 2012.

Presskontakt

Mattias Vepsä
Tel: 08-613 50 23,
073-545 15 08
mattias.vepsa@abf.se

Pressbilder kontakta
Marianne Hertzberg
marianne.hertzberg@abf.se

Bli domare i e-sport