Gå till innehåll

Seminarium och boklansering 4/4: Global organisering för global respekt

  • Onsdag, 3 april 2013

Välkommen till boklansering och ett seminarim med  Helén Pettersson, ordförande ABF, Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO, Lena Hjelm-Wallén, ordförande Olof Palmes Internationella Center, Mats Wingborg författare till Global Respekt. Moderator: Anna-Lena Lodenius, författare till Global Respekt. Alla som deltar på seminariet får en bok. Seminariet äger rum under Socialdemokraternas partikongress på Svenska Mässan i Göteborg kl: 12-13 den 4 april.

Skoputsaren i Dhaka, den inhyrda telefon-försäljaren i Riga och det F-skattande hembiträdet i Vasastan har det gemensamt att de arbetar under osäkra anställningsformer eller helt utanför lagen. Över 205 miljoner människor är arbetslösa i världen vilket ökar konkurrensen om jobben och skapar en grogrund för att människor och länder bjuder under varandra i kampen om arbeten och investeringar.

Det globala arbetslivets villkor tas upp i nyutgåvan av boken Global Respekt som ABF, LO och Palmecentret lanserar i dag. Global Respekt handlar om makt och demokrati, fattigdomsbekämpning och mänskliga rättigheter.

Medverkande: Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO, Helén Pettersson, ordförande ABF, Lena Hjelm-Wallén, ordförande Olof Palmes Internationella Center, Mats Wingborg författare till Global Respekt.

Moderator: Anna-Lena Lodenius, författare till Global Respekt.

Global Respekt har publicerats och sålt slut ett par gånger de senaste tio åren. Denna nya utgåva innehåller nya avsnitt om migration, sambandet mellan den ekonomiska krisen och politisk extremism och om miljö- och klimatfrågorna. Redaktörerna Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborg, som skrivit alla nya avsnitt, är båda journalister och författare med inriktning på globalisering, migration och fackliga frågor.

Alla som deltar på seminariet får en bok. Vi bjuder på lunchsmörgås så långt det räcker. Seminariet är öppet men alla måste registrera sig som åhörare på Socialdemokraternas hemsida.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 april 2013.

Global Respekt - grundkurs i globalisering och mänskliga rättigheter

Global respekt

KONTAKT