Gå till innehåll

Missing People – ny samarbetsorganisation

  • Måndag, 19 augusti 2013

- ABF kan erbjuda Missing People alltifrån kursverksamhet, cirkelledarutbildningar till föreläsningar. Vi är glada över att ABF finns med och stärker en helt ny organisation som håller på att byggas upp, säger Annika Nilsson, ABFs förbundssekreterare. 

Missing People, som numera har samarbetsavtal med ABF, är en förening som letar efter försvunna personer. Föreningen växer rekordsnabbt.

Det var förra året som Missing People bildades. Föreningen har ett enda mål med verksamheten: att hjälpa polis och anhöriga genom att arrangera skallgångar när personer försvinner spårlöst. På kort tid har föreningen lyckats engagerat många människor.

– Vi har två typer av medlemmar kan man säga. I den ena gruppen är de 20 000 personer som finns med i vårt skallgångsregister. De hjälper till på plats när vi söker efter försvunna personer. De andra kallar vi för volontärer och dessa finns med på Facebook och andra sociala medier. De är 250 000 personer, berättar Rolf Atterling, utbildningsansvarig för Missing People.

Eftersom föreningen har vuxit så snabbt finns det ett stort utbildnings- och kompetensbehov. Därför har Missing People nu efter att ha varit i kontakt med en rad olika utbildningsorganisationer tecknat samarbetsavtal med ABF.

– Till en början ska vi få hjälp med att utbilda en del av våra frivilliga till patrulledare. Då kommer det att finnas människor bland de som ska gå skallgång som inte bara är frivilliga utan som också har en utbildning, berättar Rolf Atterling och fortsätter:

– Längre fram kan det handla om utbildningar i kartkunskap och liknande saker. Det finns mycket vi kan ha nytta av.

Missing People anordnar även föreläsningar tillsammans med ABF.

Text: Elisabeth Wahl


Pressbild Missing People

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2013.

FaktaBildades 12 januari 2012. Har sitt kansli i Göteborg.
Ordförande: Peder Schillerström


Föreningen letar bara efter personer som är anmälda förvunna hos polisen och har ett informellt men bra samarbete med polisen.