Gå till innehåll

Poddradio om folkbildning

  • Onsdag, 27 mars 2013

Diskussioner, intervjuer, debatter och reportage för oss som arbetar med, leder, bestämmer över och/eller är väldigt intresserade av folkbildning och studieförbund!

”En podcast kan vara lite vad som helst”, säger Thor Rutgersson, som är programledare för den nya satsningen. ”Den enklaste definitionen är kanske att det är ljud som går att streama eller ladda ner. Vårt program är ganska likt talradio – men det är inte lika allmänt. Det här är en chans för oss att nörda ner oss ordentligt, tillsammans med lyssnarna, och verkligen diskutera folkbildningsvärlden.”

#FBPOD ges ut av Folkbildningsförbundet, studieförbundens intresseorganisation, och görs av en redaktionsgrupp med representanter från olika studieförbund. Under våren kommer man i fem avsnitt att behandla ämnen som ”nyttan med folkbildning”, ”sociala medier och digitalt lärande”, ”jämlikhet” och ”tillgänglighet”. Under programserien kan vi se fram emot intervjuer med bland andra Erik Amnå, som gjorde folkbildningsutredningen, och Brit Stakston, expert på sociala medier för idéburna organisationer.

”Vi har lyckats få en hel del spännande gäster – personer som just nu befinner sig i händelsernas centrum när det kommer till folkbildning”, förklarar Thor Rutgersson. ”I premiärprogrammet, som läggs ut 3 april, är temat hur bilden av folkbildning ser ut i media och hos allmänheten. Vi intervjuar Johan Orbe, från Sifo, som har med sig en helt färsk undersökning om allmänhetens inställning till studieförbund och folkbildning. Dessutom får vi lära känna forskaren Matilda Wiklund, som har granskat hur folkbildning beskrivs i media.”

Du kan läsa mer om #FBPOD (och hämta premiäravsnittet från den 3 april) på programmets temasida: http://www.studieforbunden.se/pod/

Läs mer om Thor Rutgerssons tankar, här: http://www.abf.se/Community/bloggar/min-blogg/?userId=351&entryId=1349

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 april 2013.