Gå till innehåll

Ungdomar hyllar avlidne Arash Sharafadin med musikvideo

  • Måndag, 9 december 2013

Med en musikvideo om att gå från kriminell till icke kriminell vill ungdomarna i Skäggetorp, utanför Linköping, hylla Arash Sharafadin som omkom i en trafikolycka i somras.

– Där det fanns stökiga ungdomar fanns Arash, säger Anki Rosén, medarbetare på ABF Skäggetorp.

Som ungdomsledare i Linköpings kommun och prisad för sina insatser såg Arash Sharafadin till att hjälpa ungdomar på glid och att vara en god förebild. Det var främst i Skäggetorp, ett av Linköpings stökigare områden, som han arbetade.

- Jag har fått berättat för mig hur Arash var orolig för ett gäng bråkiga killar i Skäggetorp. Hur han åkte dit och lokaliserade gängledaren för att fråga honom vad som var viktigt i hans liv: ”Musik, men vi har ingenstans att vara” hade då gängledaren svarat. Arash tog med honom till Mikael Sanfridson, verksamhetsutvecklare på ABF i Linköping, för att se hur ABF kunde hjälpa killarna, berättar Anki Rosén.


Hos ABF i Skäggetorp fick gänget tillgång till ett tomt rum där de själva skulle bygga sin musikstudio. Något som de i början inte tyckte var så roligt.

- Men de gjorde det och du må tro vad stolta de var när de hade gjort det, säger Anki Rosén.

En av killarna i gänget var Almir Ramovic. För honom betydde mötet med Arash Sharafadin att han kom bort från gatan och in i studion. Musiken blev hans räddning. Därför vill han nu hedra minnet av sin vän och hylla honom med en musikvideo.

- I videon rappar jag om mitt möte med Arash och hur jag gick från att vara kriminell till icke kriminell. Nu vill jag hjälpa andra ungdomar i Skäggetorp bort från kriminalitet för det skapar bara problem. 

Vad betydde Arash för dig?
- Mycket. Jag får tårar i ögonen när jag tänker på honom. Arash var den som fanns där när ingen annan gjorde det. Det var han som fick bort mig från gatan och ville att jag skulle göra en låt om mitt liv. Det var han som sa till mig att sluta med kriminalitet och frågade vad jag ville göra med mitt liv. 

Hur var Arash som person?
- Han var omtänksam, snäll, öppen och kom alltid om jag behövde honom. Han hade också varit kriminell som jag så han förstod mig. För mig var vår relation ett mirakel och varje gång jag står på scen går mina tankar till honom.

Musikvideon är under klippning och beräknas vara klar i början av nästa år.

Ett bevis på det fantastiska jobb som Arash gjorde är priset för årets ”Tryggve” som han fick postumt nu i höstas tillsammans med Mikael Sanfridson på ABF för att de tillsammans gjort området Skäggetorp till en säkrare plats.

Text: Frida Lenholm

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 9 januari 2014.

Årets "Tryggve"pris 2013

Ett bevis på det fantastiska jobb som Arash Sharafadin gjorde är priset för årets ”Tryggve” som han fick postumt nu i höstas tillsammans med Mikael Sanfridson på ABF för att de tillsammans har gjort området Skäggetorp till en säkrare plats.