Gå till innehåll

Näthat - hur motverkar vi hatet på nätet?

  • Fredag, 15 februari 2013

Vad ligger bakom näthat? Vad är det som triggar igång det? Hur kan vi tillsammans motverka det? S-kvinnorna lyfter frågan och startar nu en diskussionsgrupp på ABFs Community.

Diskussionsgruppen är för dig som vill vara med och göra något konkret. Den kommer att vara sluten och du behöver inte vara medlem i S-kvinnor för att gå med.

- Det här är ett sätt att lyfta frågan, att försöka förstå och att tillsammans försöka hitta vägar till att motverka näthatet som ofta drabbar kvinnor, säger S-kvinnors förbundssekreterare Susanne Andersson.

Diskussionsgruppen är ett första steg till att hitta lösningar på hur vi kan motverka hatet på nätet. Framöver kan diskussionerna fortsätta i digitala studiecirklar för de som är intresserade.

- Genom att starta en diskussionsgrupp och studiecirklar på nätet öppnar vi upp för människor som kan ha svårt att vara med på fysiska träffar. Du kanske tycker att frågan om näthat är viktig men inte har tid att lägga vardagskvällar eller helgdagar på det. Är du ensamstående kanske du har ännu svårare att vara med i diskussionerna om det är fysiska träffar, säger Susanne Andersson.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 mars 2013.

Diskussionsgrupp för att motverka näthat

Gruppen på ABFs Community startar på internationella kvinnodagen den 8 mars 2013. Anmäl dig redan nu till kajsa.jansson@s-kvinnor.se