Gå till innehåll

EU-val och varför ska du bry dig?

  • Fredag, 2 maj 2014

Europaparlamentsvalet närmar sig och intresset för att gå och rösta är minst sagt ljummet. Spelar din röst någon roll? Fråga dig själv istället: vad händer om du inte använder din röst?    

Nu höjer ABF och Arbetarrörelsens Tankesmedja Tiden temperaturen inför EU-valet den 25 september genom att bland annat lansera en kortfilm. 

- Vi har tagit fram filmen därför att vi tycker att det är viktigt visa på skillnaderna i Europaparlamentsvalet. Vi vill att alla ska förstå att det är ett val med stora skillnader och vi vill få folk att använda sin röst, säger Mattias Vepsä ansvarig för omvärldsbevakning och strategisk kommunikation på ABFs förbundsexpedition.

ABFs grundläggande uppdrag är att se samhället sådant det är och nu inför valet väljer vi också att visa Europa sådant det är.

I början av året drog ABF och Tankesmedjan Tiden igång studiesatsningen "VemsEuropa" för att ge en bild av varför politik spelar roll, oavsett om besluten tas av Sverige eller EU. Fram till valet samlas material om frågor som rör Europa och EU på vemseuropa.se där det presenteras på ett lättillgängligt sätt.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 oktober 2014.