Gå till innehåll

Novellantologi om arbetslivet

  • Fredag, 20 mars 2015

I veckan var det boksläpp för ”Fri höjd och arton andra noveller”, en novellantologi om arbetslivet i Sverige, framtagen för fackliga studier i Västernorrland.

Boksläppet av antologin skedde på Kulturmagasinet i Sundsvall. På plats fanns representanter från ABF, fackliga organisationer, bibliotek, press och kulturföreningar. Även några av novellförfattarna medverkade, såsom Åke Johansson och Gustaf Forssell, samt Annika Edin som läste upp sin novell för besökarna.
– Det var riktigt trevligt! Det fanns nyfikenhet och intresse kring boken, berättar Kent Eriksson, en av initiativtagarna till novellantologin.Stimulerar fantasin

Det är ABF Västernorrland tillsammans med En bok för alla, LO-distriktet, Mellersta Norrland och Länsbiblioteket Västernorrland som ger ut novellsamlingen ”Fri höjd och arton andra noveller”, som ett resultat av det lyckade läsprojektet Läsbryggan. Inom Läsbryggan har deltagare på ABF:s och LO:s fackliga kurser haft novelläsning som en del av ett kursmoment. Novellantologin kommer användas i fackliga medlemsutbildningar som ABF och LO arrangerar i Västernorrland.
– Novelläsningen har bidragit till att levandegöra situationer direkt ur arbetslivet, vilket gett upphov till många intressanta samtal kring olika problem som kan finnas på en arbetsplats. Det ger också större ordförråd, bättre läsvana och läsförståelse, samt stimulerar fantasin och ger kunskap om samhälle och människor, säger Kent Eriksson.

Läs mer om novellantologin Fri höjd här.

Text: Jenny Lindgren  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 22 december 2015.