Gå till innehåll

Samarbetsavtal tecknat mellan ABF och HBT-socialdemokrater Sverige

  • Onsdag, 7 januari 2015

ABF har tecknat ett samarbetsavtal med HBT-socialdemokrater Sverige (HBTs Sverige) och planerar för en gemensam handledarutbildning under 2015.

HBT-socialdemokrater Sverige (förkortat HBTs Sverige) bildades 2008, då den Stockholmsbaserade förening som då redan funnits i tjugo års tid växte och fick medlemmar över hela landet. I dag finns det tolv lokalföreningar från Öresund i söder till Norrbotten i norr, och organisationen växer. HBTSs Sverige delar socialdemokratins värdegrund, att varje människa är unik – men människovärdet är lika. Varje människa ska ha samma rättigheter och kunna leva sitt liv som en hel människa och mötas av respekt, oavsett vem hen är, hur hen väljer att leva sitt liv och var än hen bor – om det är på landsbygden eller i storstaden, i Sverige, i Europa eller på någon annan plats i världen.

ABF och HBTs har tecknat ett centralt samarbetsavtal och planerar för en gemensam handledarutbildning under 2015. Förbundsexpeditionen uppmanar ABF-enheter på orter där det finns lokala HBTs-föreningar att kontakta dessa och diskutera samarbete kring studie- och kulturverksamhet.

Läs mer och se om det finns lokalföreningar på din ort: www.hbts.se

Kontaktperson (HBTs): Anders Bengtsson, studieansvarig HBTs, anders.bengtsson@4f.se, 070-5365453

Kontaktperson (ABF):  Peter Gustavsson, facklig-politiskt ansvarig, peter.gustavsson@abf.se, 08-613 50 10


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2015.

Kontakt

Peter Gustavsson