Gå till innehåll

ABFs förbundsexpedition söker en Nationell samordnare

  • Måndag, 27 februari 2017

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna (SAP), Landsorganisationen (LO) och Konsumentkooperationen (KF). Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. 

ABF består av 55 medlemsorganisationer, 59 organisationer med samarbetsavtal och är uppbyggt som en federation med en förbundsexpedition på nationellt plan och 52 lokalavdelningar samt 21 distrikt runtom i hela landet. Som nationell samordnare på ABFs förbundsexpedition, med ansvar för fackliga och politiska studier ansvarar du för att utveckla och stödja de fackliga och politiska studierna och verksamheten inom ABF.

Du kommer att ha ett nära samarbete med medlemsorganisationerna Landsorganisationen (LO), Socialdemokraterna (S) och sidoorganisationer samt övriga politiska samarbetsorganisationer.

I tjänsten ingår det även att förbereda, genomföra, kommunicera och följa upp sammanträden, konferenser och utbildningar. Samordna produktion av nytt studiematerial och arbeta med den fackliga kulturverksamheten och litterära priser. Tjänsten är placerad i Stockholm dock förekommer en del tjänsteresor. Tjänsten är ett vikariat på 12 månader.

För att lyckas i rollen tror vi att du är strukturerad, har en analytisk förmåga samt lätt att sätta dig in i sammanhang där du tar initiativ och arbetar resultatinriktat. Vi ser även att du har förmågan att arbeta flexibelt samt har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du har goda kunskaper i svenska språket. Du har även goda kunskaper i engelska.

Vi söker dig som;

  • har minst tre års arbetserfarenhet med liknande arbetsuppgifter
  • har erfarenhet av att arbeta i en ideell organisation
  • delar arbetarrörelsen värderingar enligt ABFs idéprogram

Vi erbjuder dig en arbetsplats som;

  • har samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter 
  • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
  • som stimulerar till lärande och utveckling

Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen.

Sista ansökningsdag: den 19 mars 2017

Tillträdesdag: den 1 maj 2017

Tjänstgöringsgrad: vikariat, heltid under 12 månader

Lön: enligt kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden

Facklig representant: Cecilia Öberg, fackklubbsordförande, cecilia.oberg@abf.se alt; 08-613 50 12

Placeringsort: Olof Palmes gata 9, Stockholm

Ansökan med cv e-postas till; rekrytering@abf.se Vid frågor om tjänsten var god kontakta biträdande verksamhetschef Julia Beil Amarilla, julia.beilamarilla@abf.se alt;  08-613 50 18 eller HR-ansvarig Jimmy Edsbrand, jimmy.edsbrand@abf.se alt; 08-613 50 13.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 27 februari 2017.