Gå till innehåll

Bra besked om ökade studiemöjligheter för asylsökande

  • Onsdag, 13 april 2016

ABF välkomnar dagens besked att regeringen i vårbudgeten anslår 72 miljoner kronor till studieförbunden för utökade insatser för att stärka asylsökandes kunskaper i det svenska språket och samhället.

- Vi är glada att regeringen delar vår bild att studieförbundens insatser under hösten och vintern varit framgångsrika och effektiva. Enbart inom ABF genomfördes i fjol cirklar och språkcafeér tillsammans med 33 000 asylsökande i över 155 kommuner över hela landet. Vi är beredda att ta nästa steg för att kunna göra insatser i större skala, säger ABFs förbundssekreterare Monica Widman-Lundmark.

- En viktig framgångsfaktor för att vi snabbt har kunnat bygga ut en verksamhet som är mer än tre gånger så stor som det ursprungliga uppdraget är att vi hela tiden anpassar våra cirklar och språkcaféer till lokala förutsättningar. Vi hoppas kunna fortsätta ta vår utgångspunkt i behoven på plats också i det fortsatta arbetet med att erbjuda asylsökande introduktion till det svenska språket och samhället, fortsätter Monica Widman-Lundmark.

Läs mer om ABFs asylverksamhet på abfvalkommenhit.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 maj 2016.