Gå till innehåll

Konferens för värdigt mottagande

  • Fredag, 22 april 2016

Måndag den 25 april arrangerar ABF konferensen ”Välkommen hit!” på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det blir en heldag om hur vi tillsammans ska jobba framåt för ett värdigt flyktingmottagande.

Under 2015 sökte 160 000 personer asyl i Sverige. Studieförbunden och folkrörelsesverige gör stora insatser för att ge alla som har kommit goda förutsättningar att komma in i samhällslivet. Bara i ABFs egen verksamhet genomfördes studiecirklar tillsammans med 33 000 asylsökande i 155 kommuner över hela landet förra året.
– Nu vill vi ta nästa steg och utveckla arbetet tillsammans med fler organisationer genom att träffas en dag för att byta erfarenheter över organisationsgränser och för att tillsammans diskutera hur vi kan utveckla arbetet, säger Jennifer Söderström på ABF och projektledare för konferensen.

Många anmälda
Inbjudna till Münchenbryggeriet på måndag är ABFs medlems- och samarbetsorganisationer, företrädare från folkrörelsesverige och myndigheter, cirkelledare, ideellt engagerande och deltagare från ABFs verksamhet.
– Över 300 deltagare är anmälda, vilket är otroligt roligt! Det är också mer än 60 organisationer som deltar – alltifrån etablerade organisationer som Rädda Barnen och Röda Korset till nystartade organisationer som började engagera sig i höstas, säger Jennifer Söderström.
– Men framför allt är det väldigt mycket folk från ABF-organisationen runt om i landet som engagerar sig i det stora arbete som pågår.

Engagerade folkrörelser
Dagen kommer bjuda på paneldiskussioner, erfarenhetsutbyte och workshops där ett tema bland annat handlar om hur kommunen och lokala folkrörelser kan samarbeta för ett bra mottagande. Konferensen leds av Alexandra Pascalidou.
– Det är verkligen roligt med den stora blandningen av organisationer och personer som engagerar sig i folkrörelsesverige för ett värdigt mottagande och för ett samhälle som säger ”Välkommen hit!”, avslutar Jennifer Söderström.

Text: Jenny Lindgren


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 maj 2016.