Gå till innehåll

ABF satsar på sina cirkelledare!

  • Onsdag, 4 oktober 2017

I september genomförde ABF en digital utbildning som en del i en satsning om att stärka våra cirkelledare. I utbildningen deltog över 700 cirkelledare från omkring 40 orter landet över. Det gör den till Sveriges största utbildning för cirkelledare. 

Cirkelledarna är en viktig del i ABFs verksamhet. Det är de som håller i våra studiecirklar där människor regelbundet träffas för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. Därför genomförde vi i september en digital utbildning i hur man kan bli en bättre cirkelledare.

Utbildningen fokuserade på olika dilemman som kan uppstå i en cirkelledares arbete och hur man som cirkelledare kan tänka och agera för att studiecirkelns arbete ska utvecklas och gå framåt. Över
 700 cirkelledare från omkring 40 orter i Sverige deltog i utbildningen. Det gör den till Sveriges största utbildning för cirkelledare. Nu ska utbildningen fortsätta och vidareutvecklas med nya teman för att stärka cirkelledarnas arbete framöver. Genom att stärka våra cirkelledare hoppas vi på att stärka folkbildningen och hela ABF-organisationen.

Är du intresserad av att bli cirkelledare hos oss? Som cirkelledare är du en viktig del av ABFs verksamhet. Genom våra studiecirklar får miljontals svenskar möjligheten att förverkliga sina drömmar och ambitioner på sina egna villkor. Vi tror att bildning och kultur både gör livet rikare, men också att det kan utveckla hela samhället. Vi tror att ett bildat samhälle är ett bättre samhälle. 

Läs mer om hur du blir cirkelledare hos ABF här

 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 4 oktober 2017.