Gå till innehåll

Samling för hopp och förändring

  • Onsdag, 1 mars 2017

Den 23 maj kommer mer än hundra personer från hela landet samlas i Stockholm för ABFs verksamhetskonferens. En tillställning för att samla och stärka rörelser knutna till ABF.

Under en heldag ska representanter och engagerade i folkbildningsrörelsen ta ställning till hur det politiska deltagandet kan stärkas. Temat "Hopp och förändring" reflekterar en samtid där de politiska skiljelinjerna mer och mer handlar om öppna samhällen mot stängda. Vad kan folkbildningen göra för att organisera fler i en tid där demokratin är allt mer ifrågasatt?

Målet är att stärka folkrörelser och utveckla idéer om vad vi kan göra tillsammans för att öka människors politiska deltagande. Konferensen ska inte i första hand beskriva problem, utan snarare presentera alternativ och lösningar. Hur är det tänkt att det ska gå till i praktiken?

-          Vi kommer ta del av Pecha Kucha, presentationer på exakt 6 minuter och 40 sekunder vardera, om bland annat makt och inflytande för unga, filterbubblor och bildning. Det blir även scenkonst och erfarenhetsutbyten för att både knyta nya och stärka gamla kontakter, säger Julia Beil Amarilla som är konferensgeneral för ”Hopp och förändring”.

Samhällsutvecklingen med vidgade klass- och demokratiklyftor, med ökande rasism och orättvisor som följd, gör folkbildningens roll viktigare än någonsin. För ABF är detta större än en konferens.

-          Vi ska lämna konferensen med en handfull konkreta aktiviteter som ökar det politiska deltagandet. Vi ska känna hopp, kraft och mod till förändring.

Medverkande under dagen är bland andra America Vera-Zavala, Per Grankvist och Showan Shattak.

FOTO: Lanna Olsson

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2017.