Gå till innehåll

Sara Beischer tilldelas Stig Sjödin priset 2017

  • Fredag, 8 september 2017

Stig Sjödinpriset 2017 tilldelas Sara Beischer för hennes böcker om klass och om kvinnors arbete. Priset delas ut i Folkets Hus Sandviken, lördagen den 7 oktober.

Motivering 
Stig Sjödinpriset 2017 tilldelas Sara Beischer för hennes böcker om klass och om kvinnors arbete. Liksom Stig Sjödin skriver hon om det pris människor får betala för arbetet oavsett om det är på fabriken, inom vården eller i den stressiga skolvärlden. Stig Sjödin skrev om de skador kroppen tillfogas på fabrikerna, Sara Beischer skriver om den utbrändhet som slår omkull dagens människor i jakten på att klara livets alla krav. Krav på karriär och duktighet som leder till en klump i magen och känslan av inte duga till någonting, någonstans. Och tankarna kring att inte få uppfylla sina egna önskningar…

Priset på 40 000 kronor delas ut i Folkets Hus Sandviken, lördagen den 7 oktober med start klockan 14.00. Stig Sjödinpriset är instiftat av Runö Folkhögskola, Stig Sjödin Sällskapet, fackförbunden GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch, Kommunalarbetareförbundet och Industrifacket Metall. Prisutdelningen genomförs med stöd av ABF.

Om pristagaren
Sara Beischer är född 1983 och är författare, föreläsare och krönikör. Även utbildad gymnasielärare i svenska och religion. Sara debuterade med den hyllade och uppmärksammade romanen ”Jag ska egentligen inte jobba här” år 2012. Därefter ”Det finns råttor överallt utom på Antarktis” år 2013 och ”Mamma är bara lite trött” år 2016.

Mer om Sara Beischer finns på  http://www.sarabeischer.se

Pressbilder:  http://ordfrontforlag.se/forfattare/sara-beischer/

För ytterligare information kontakta  Maria Ljungholm
08-728 57 29
maria.ljungholm@runo.se 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 september 2017.