Gå till innehåll

Handikappförbunden och LO lär av varandra!

  • Onsdag, 6 december 2006

Det uppkommer ofta en extra utsatthet om man sätter funktionshinder i relation till jämställdhet och/eller etnicitet. Nu ska Handikappförbunden och Landsorganisationen byta kompetens med varandra för att förbättra arbetsmiljön.

Startskottet har gått för projektet "En bra arbetsplats"! Genom projektet ska nyckelpersoner i de två organisationerna få fördjupad kunskap om metoder för att driva förändringsprocesser kring jämställdhet och tillgänglighet. Handikappförbunden står för kompetensen kring tillgänglighetsfrågor som LO tänker koppla ihop med sitt arbetsmiljöarbete. LO står för kompetensen kring jämställdhetsfrågor som Handikappförbunden tänker integrera i förbundskansliets arbete.
Båda organisationerna är dessutom medlemmar i samma studieförbund så Arbetarnas Bildningsförbund har en självklar plats i projektet. Genom ett ömsesidigt lärande hoppas parterna att hitta arbetsformer för ett långsiktigt, hållbart samarbete.

Ingemar Färm, ordförande för Handikappförbunden:
– Under många år har vi funderat över hur vi skulle kunna samarbeta med LO. Vi är nu mycket glada över att få möjligheten att ta till oss LO:s erfarenheter kring arbetet med genusfrågorna. I det första skedet kommer det att leda till en efterlängtad utveckling på vårt kansli.

Wanja Lundby-Wedin, ordförande för LO:
– Eftersom vi delar samma grundsyn om alla människors lika värde och lika rätt, är jag säker på att vårt erfarenhetsutbyte kommer att stärka båda organisationerna. Genom att få ta del av Handikappförbundens samlade kompetens kring tillgänglighetsfrågorna kommer LO:s arbetsmiljöarbete kunna utvecklas ytterligare.

Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för ABF:
– Det är fantastiskt att få vara med när två så stora rörelser som LO och Handikappförbunden inleder ett organiserat erfarenhetsutbyte. Det som är fint är att ABF fungerar som en mötesplats så att två intresseorganisationer med helt olika utgångspunkter kan förenas i sin syn på alla människors lika värde.

Projektet finansieras av medel från Svenska ESF-rådet, Växtkraft mål 3, Insatsområde U1.1b.

Kontaktpersoner
Fredrik Ahlkvist, tillgänglighetscoach
0704 - 97 27 59
fredrik.ahlkvist@hso.se

Kenneth Rehbinder, projektledare
0707 - 38 94 76
08 - 546 404 54
kenneth.rehbinder@hso.se

En bra arbetsplats
Handikappförbundens samarbetsorgan
Box 1386
172 27 Sundbyberg

2006-12-06

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 14 juni 2010.