Gå till innehåll

S-kvinnor

Här hittar du mer information om studiematerial som används inom S-kvinnor.

Feminism
Vad är egentligen feminism? "Feminism" av Lena Gemzöe tar ett tydligt helhetsgrepp på feminismen och som syftar till att besvara frågan "inifrån", med utgångspunkt i feminismen som tanketradition och samhällssyn.

Här kan du beställa boken - Här hittar du studiehandledningen

Från kunskap till het debatt - starta studiecirkel
S-kvinnor och ABF har tagit fram en folder som beskriver hur man kan arbeta med studier inom organisationen - ladda ner den här.

Mänskliga rättighets-kort
Mänskliga rättigheter är värdefulla, och därför är de förpackade i en vacker box. Den unika boxen, innehåller 66 informations- och inspirationskort med artiklar från FN:s Kvinnokonvention och den Allmänna Deklarationen om Mänskliga Rättigheter. Budskapet på varje kort är enkelt, jagstärkande och användbart. Med kortboxen följer en handledning för den som använder innehållet i utbildningssyfte. Boxen är såväl en lika naturlig present till en medmänniska som ett innovativt utbildnings- och informationsmaterial om mänskliga rättigheter.

Här hittar du materialet

Systrar, kamrater!
Anne-Marie Lindgren och Marika Lindgren Åsbrink har skrivit boken "Systrar, kamrater!" och som handlar om några av de relativt få kvinnor som var verksamma inom facket och politiken i arbetarrörelsens barndom.

Beställ boken här - Här hittar du studiehandledningen


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 september 2012.