Hoppa till huvudinnehåll

ABF-gubbe eller kulturtant?

Gör vårt test och ta reda på vilken typ av ABF:are du är!

Klicka här för att komma till testet!

Hämta ut din knapp!

Har du turen att vara på plats under några av de fackliga kongresserna nedan kan du plocka ut en knapp med din ABF-personlighet vid vår monter.

Fackliga kongresser
Fastighets, 25–27 maj
Elektrikerna, 27–29 maj
Byggnads, 31 maj – 3 juni
Hotell och restaurangfacket, 1–4 juni

Vi älskar LO-förbunden

1. Studieförbundet för arbetare

Vi i Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) älskar fackförbunden inom LO. Det var nämligen dessa fackförbund som år 1912 var med och startade ABF. Tanken var att göra bildning och kultur tillgängligt även för arbetare. 100 år senare kämpar vi fortfarande för att utjämna klasskillnaderna och för att ge alla samma möjligheter, oavsett hur många böcker det stod i bokhyllan under uppväxten.

2. Från föreningsutbildningar till arbetsplatsbibliotek

Tillsammans med LO-förbunden har vi en massa bra studie- och kulturverksamhet. Från föreningsutbildningar för att bli kassör, sekreterare eller studieorganisatör till läsfrämjande verksamhet som arbetsplatsbibliotek och utbildningar för bokombud. Genom arbetarrörelsens kulturfond arbetar vi även för att stärka kulturen i arbetarrörelsen och arbetarrörelsen i kulturen.

3. Därför borde ni samarbeta med oss

ABF kan hjälpa till med alla frågor som handlar om studier och kultur. Vi kan vara bollplank och inspirera med idéer om hur ni kan planera er studieverksamhet. Studiecirklar, tematräffar, föreläsningar och kanske specialskrivna studiematerial gör er bildade inom det område ni önskar.

Kontakta Robert Aslan, nationell samordnare för facklig studie- och kulturverksamhet, om du vill veta mer.