Hoppa till huvudinnehåll

Rädda Julen - Julkalender

Teatersmedjans barngrupper presenterar stolt sin radioteater - Rädda Julen "Vad händer när den magiska polkagrisen försvinner? Vad händer när snön är borta? Kan våra hjältar rädda julen tillslut?"

Pandemins restriktioner har verkligen förändrat kulturlivets evenemang och möjligheter. Men Teatersmedjans barngrupper ger sig inte i första taget. Ur förändringar föds nya spännande idéer; likt idéen om en digital julkalender! Två av föreningens ledare, Moa Rolfsdotter och Pernilla Andersson, har aktiverat Teatersmedjans samtliga barngrupper och ledare att tillsammans skapa en serie av 24 kalenderavsnitt i det, för Teatersmedjan, outforskade formatet radioteater.

Varje grupp kommer att spela in ett till tre avsnitt, som tillsammans berättar en spännande och rolig julsaga. Detta tillsammans med medryckande ljudeffekter, nyskriven musik av Viktor Berg, och en livlig och färgglad kalanderdesign tecknad av Johan Jansson. I det avslutande julavsnitt väntar en större gemensam inspelning.

Hoppas att ni sitter bänkade med glöggen den 1 december, det kommer i alla fall vi att göra!

Hur?
Man beställer sin kalender på teatersmedjan.se/jul, hämtar den på något av upphämtningsplatserna (Lokstallarna i Karlshamn eller Karlshamns Torg obs: vissa tider- håll utkik på Teatersmedjans facebooksida). När man väl har kalendern öppnar man länkar för att komma till avsnitten. Länkarna öppnas genom en QR-kod som man enklast scannar genom att gå in på sin smartphones kamera och riktar den mot koden.

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
142320
Startdatum
01 december 2020
Tidpunkt
08:00–09:00
Antal lediga platser
600
Medarrangör
Teatersmedjan
Plats
Digital radioteater
Pris
100 kr