Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Sommarteater Sanningens Ögonblick

Sommarteatern på Karlshamns kastell 2018 är Sanningens Ögonblick - När allt ställs på sin spets, en familjeföreställning fylld av äventyr, spänning och romantik.

Det är svenskt 1930-tal, och i den svenska småstadens folkmyller kämpar gott mot ont. Där blandar sig pionjärer inom svensk underrättelsetjänst med upptäcktsresande på villovägar och där ställs hjältemodiga ungdomar mot en begynnande svensk nationalsocialism. Kärlek, förvecklingar och fantastiska äventyr utgör den väv av händelser som stadens barn och vuxna både skapar och upplever, den där minnesvärda sommaren 1936.
Fäktning, musik och scenisk rörelse är sommarens teaterspråk på Kastellet. Med närmare fyrtio skådespelare i ensemblen bjuder Teatersmedjans aktörer, tillsammans med en handfull musiker, på underhållning för hela familjen. Härliga fäktscener, vacker originalmusik och tjusiga 1930-talskostymer blandas i en föreställning som serveras under bar himmel på en av landets finaste spelplatser – Karlshamns kastell.
Sanningens Ögonblick är en nyskriven teaterpjäs, skriven för Teatersmedjan av Peter Bäckström, och en prequel till Äventyrens Ö, Hemligheternas Tid och Ödets Makt, som gavs på Kastellet 2008-10.

Det som gör sommarteatrarna på Karlshamns Kastell unika är att upplevelsen börjar långt innan första akten. På kajen i Karlshamn stiger du ombord på publikbåten som kör ut dig till Kastellet. Där möts du av historiska murar och vacker natur. Föreställningen spelas under bar himmel av Teatersmedjans duktiga amatörer och spelglädjen hos ensemblen räcker åt hela publiken.

TIDER
Publikbåten avgår 18:15 från Östra Piren vid Blekinge Tekniska Högskola. Kom i god tid !

BILJETTPRIS
150:- Alla barn till och med 19 år
250:- Vuxna
Båtresan ingår i biljettpriset
Köp dina biljetter på www.teatersmedjan.se , hos Stora Coop i Karlshamn eller hos någon av Blekinges Turistbyråer.

För mer information: www.teatersmedjan.se

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
133995
Startdatum
28 juli 2018
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
18:15–21:30
Antal tillfällen
-
Antal lediga platser
-
Medarrangör
Teatersmedjan
Plats
Kastellet, Karlshamn
Pris
250 kr
Kontaktperson