Hoppa till huvudinnehåll

Hemberedskap- om krisen kommer, Karlskrona

Klarar du dig 72 timmar? Hur förbereder du dig på ett längre elavbrott eller någon annan störning där vardagens bekvämligheter inte är självklara.

Vi lever i ett tryggt men sårbart samhälle där vi ofta är beroende av att el, vatten och värme fungerar. Allt sker ofta så automatiskt att vi inte ens tänker på det.


Drickbart vattnen finns i kranen, mat finns i butiken, soporna blir hämtade, det finns värme och ljus i lägenheten/huset man bor i, utomhusbelysningen fungerar, sjukvård och apotek har de mediciner vi behöver etc...
Men har du tänkt på hur du ska göra för att överleva om krisen kommer och om några av våra samhällssystem inte längre fungerar?


Under denna studiecirkel går vi tillsammans igenom vad man bör tänka på. Vi kommer också att göra ett studiebesök i ett av Karlskronas största skyddsrum, Berggården.

Med boken Hemberedskap som bas diskuteras hur väl förberedda vi är (eller inte) och vad som kan göras bättre. Boken är utgiven av Civilförsvarsförbundet och ABF och innehåller många tips på hur vi kan tänka.

Vi startar så snart det finns tillräckligt med anmälningar.

Läs detta innan du anmäler dig:  Bra att veta

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
144233
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
8
Plats
ABF:s Externa Lokaler
Östra Prinsg. 21A 37131 KARLSKRONA
Pris
380 kr
Anmäl dig