Hoppa till huvudinnehåll

Cirkelledarutbildning - GRUND/ Mars

Hej!

 

Hoppas att ni har fått njuta av jul och nyår trots det märkliga år vi lämnar bakom oss! Pandemins spår försätter oss i fler utmaning. Under förra året var det mycket verksamhet som ställdes in, men det väckte en kreativitet; nya cirklar som var Corona-anpassade startades, flera av er förändrade även er verksamhet till digital.

 

Vi går in i det nya året med fortsatt pandemi. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att personalen jobbar hemifrån och kontoren är stängda. Det innebär att under de rekommendationer som gäller just nu kommer vi inte rapportera in verksamhet som är fysisk. 

 

Vi på ABF Södra – Östra Dalarna vill bidra med på alla de sätt vi skapa verksamhet som går att genomföra. Under våren kommer vi bland annat att erbjuda en cirkelledarutbildning – GRUND, utbildning i e-lista, Teamsutbildning – att leda digital studiecirkel, utbildning i styrelse- och föreningskunskap samt en julshow, se kalendarium nedan.  

För oss på ABF så är det en självklarhet att våra ledare är utbildade. Vi kommer satsa på att alla ni är just det, samt utbildade inom e-listan, innan år 2022 startar.  Alla våra utbildningar under första kvartalet kommer ske via Teams på er dator eller telefon. Ni anmäler er via en länk, så skickas det ut en Teams-länk till er mail, när det är dags för utbildningen att starta.  Se till att ni laddar ner Teams-appen till datorn eller telefonen, så ni hinner kolla igenom den i god tid innan utbildningen startar. 

Vi har fått flera förfrågningar om styrelseutbildningar och kommer därför arrangera flera utbildningar under året. Skicka gärna in era önskemål om vad ni vill att utbildningen ska innehålla så att vi kan skapa en utbildning som är anpassade efter era behov.

 

From 1 januari 2023 kommer det ej vara möjligt att rapportera in verksamhet via papperslistor; utan endast med e-lista. Vi vill att denna övergång ska bli så smidig som möjligt och uppmanar alla er cirkelledare som fortfarande har papperslista att byta. Vi kommer kontinuerligt erbjuda utbildningar i e-lista och finnas som stöd för att hjälpa er i övergången. Denna film visar hur det går till att rapportera verksamhet digitalt: https://www.youtube.com/watch?v=Idigl9bL_Gc

 

Som flera av er kanske har sett har det varit en del medial uppmärksamhet kring studieförbund och fusk som har ägt rum. Detta har lett till ökade kontroller av studieförbundens användning av statsbidrag för att  säkerställa att de använts på rätt sätt. Vi på ABF Södra Östra Dalarna välkomnar kontrollerna; de statsbidrag som vi får vill ska gå till just det är ämnat för  - folkbildning. Vi vill kunna erbjuda verksamhet till de som behöver det mest. Några av er kan ha upplevt att vi nu kräver in underlag som vi inte gjort tidigare; det beror på att vi de kontroller som genomförs och att vi ska kunna visa upp att den verksamhet som vi rapporterar in är riktig. Om ni som organisation vill veta mer om vad som gäller kring kostnadsersättningar, regler mm så har vi dokument som ni kan få ta del av.

 

Tveka inte att höra av er om ni behöver stöd i att komma igång med en digital studiecirkel!

 

 

Kalendarium

16 februari, kl. 8.30-16.00  Cirkelledarutbildning GRUND (utbildning i e-lista ingår), plats: Teams

Februari                              Utbildning i Teams – den digitala studiecirkeln, plats: Teams

Februari-april                      Vintershow, plats: digital, mer information kommer

16 mars, kl. 8.30-16.00        Cirkelledarutbildning GRUND (utbildning i e-lista ingår), plats: Teams

 

25 mars, tid: 10.00-12.00     Utbildning i styrelse – och föreningskunskap, plats: Teams

Anmälan: https://www.abf.se/arrangemang/dalarnas-lan/falun/foreningskunskap-styrelsearbete/utbildning-i-styrelse--och-foreningskunskap/

 

April, tid: 1 timme               Utbildning i e-lista, plats: Teams

Maj, tid: 2 timmar                Utbildning i styrelse- och föreningskunskap, plats: meddelas senare

 

Hälsningar 

Ann-Sofie, Emil, Fahri, Linus och Marina

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
160200
Startdatum
16 mars 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
08:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
10
Plats
ABF i Avesta
Kungsgatan 29 77431 AVESTA
Pris
Gratis
Cirkelledare
Ann-Sofie Sterio Sjöström
Anmäl dig