Hoppa till huvudinnehåll

Data Internet - nybörjare

Internet erbjuder en fantastisk möjlighet att göra vardagen enklare. Vill du lära dig grunderna i hur man använder det?

Internet erbjuder en fantastisk möjlighet att göra vardagen enklare. Vill du lära dig grunderna i hur man använder det? Välkommen till ABF ORT:s studiecirkel i grundläggande användning av internet. Cirkeln utgår från dina behov, och tillsammans lär vi oss ta emot e-post, betala räkningar och läsa nyheter över internet.

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

I cirkel får du lära dig hur digitaliseringen påverkar våra liv idag och vad man behöver för att nyttja internet. Vi går igenom hur man använder e-post, banktjänster och webbsidor av olika slag. Vi pratar också om vilka olika tekniska enheter som finns att välja på.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
220479
Tidpunkt
17:30–20:00
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Wallingatan 15
Wallingatan 13 78434 BORLÄNGE
Pris
480 kr
Anmäl dig som reserv