Hoppa till huvudinnehåll

Digitala cirklar - Teams

Teams är en samarbetsyta som tillhör Office 365-paketet i Microsofts utbud. Teams erbjuder bland annat dokumentdelning och en tjänst för videosamtal.

I en studiecirkel kan du till exempel skapa en chatt-grupp för deltagarna för att ni ska kunna dela dokument och information med varandra och använda videosamtals-verktyget för era möten. Externa användare kan arbeta i Teams-appen eller via webbläsaren utan att ha inloggning. Skillnaden vid uppstart för den som kommer in från plats utanför är att den hamnar i en ”lobby” och behöver bli insläppt av mötesanordnaren.

I denna cirkel lär vi oss verktyget teams hur du bjuder in deltagare och hur du kan förbereda inför sammankomster. Att flödet i Teams lätt kan bli svårt att hänga med i för en ovan användare, lägg minst en cirkelträff på att lära känna verktyget tillsammans. Att man kan behöva en extern webbkamera för att skala upp den miljö varifrån man leder mötet, likaså en extern ljudkälla (mikrofon) om man är flera personer i rummet man leder mötet från.

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
226916
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
20
Plats
Teams
Digital
Anmäl dig