Hoppa till huvudinnehåll

Digitala cirklar - Zoom

Zoom är en mötestjänst som bland annat används av svenska universitet för digitala föreläsningar och grupparbeten.

I en studiecirkel kan Zoom vara ett bra alternativ om ni inte behöver dela dokument eller information med varandra utan bara vill ha en tjänst för träffarna.

Deltagare kan ansluta från sin telefon, skapa grupprum, spela in möten, dela skärmar och chatta. Deltagarna behöver ha en kamera på sin dator eller telefon.

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

I senaste versionen av programmet har du möjligheten att dela in den stora gruppen i grupprum. Gratisversionen har en begränsning i tiden ni kan ha ett möte, se över det innan du väljer verktyget.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
226917
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
20
Plats
ABF Wallingatan 15
Wallingatan 13 78434 BORLÄNGE
Anmäl dig