Hoppa till huvudinnehåll

Stadsodling

Stadsodling ”Plocka ditt eget odlade även om du bor i staden!”

Låt dig inspireras till att börja odla på din altan eller på din balkong. Du får tips och råd och hjälp med att hitta praktiska lösningar för att kunna odla både blommor, grönsaker, kryddor och bär i stadsmiljö. Du lär dig om odlingsgrunderna som exempelvis lämpligt väderstreck, jordmån, lämpliga växter etc.

Stadsodling är en trend som sprider sig runt om i världen. I den rika delen av världen kan stadsodling handla om en rolig hobby och för andra kan det innebära överlevnad. Allt fler människor får också kunskap om att maten i butikerna ofta har besprutats hårt och transporterats långt, vilket tär på miljön och klimatet, och skadar arbetare på plantagen. Att odla sin egen mat kan vara ett rent nöje men är också ett bra sätt att ha koll på vad man stoppar i sig.
Din balkong eller uteplats kan förvandlas till en mini köksträdgård, det är bara att komma igång!

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
202625
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Caoz -Café
Engelbrektsgatan 26 78432 BORLÄNGE
Cirkelledare
Annika Nyström
Anmäl dig som reserv