Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Föreningskassör

I alla föreningar förekommer någon form av ekonomisk verksamhet. Kassören är den i föreningen som ansvarar för att den ekonomiska verksamheten redovisas enligt gällande regler. I studiecirkel hos ABF ges du möjlighet att påverka både studietakten och innehållet i cirkeln. Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.
Några moment som vi går igenom under kursen är;
• Varför bokföring?
• Vad är bokföring och ekonomisk redovisning?
• Olika typer av konton.
• Bokföringsböcker eller datorstöd?
• Löpande bokföring.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper för att deltaga i denna studiecirkel.

Kursmaterial
Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare. Vi har använt oss av studiematerial från föreningsserien tidigare.

Bra att veta
Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
En studietimme = 45 min
Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
218150
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
4
Medarrangör
ABF Borlänge-Nedansiljan
Plats
Verdandi
Vasagatan 29 78432 BORLÄNGE
Pris
600 kr
Cirkelledare
Birgitta Mattsson
Anmäl dig