Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Tredje rikets fruktan och elände

18 okt Läsning av pjäsen med Dalateatern

25 okt Föreläsning av Ola Nilsson(Forum för levande historia) och samtal

1 nov Föreställning, Maximteatern

8 nov Samtal, reflektion och utvärdering

Lokal: ABF Borlänge, Vasagatan 27

Anmälan: abf.borlange-nedansiljan@abf.se , 0243-66940

Endast 12 platser. Först till kvarn!

I en väv av text och musik får vi gripande berättelser om civilkurage och moral, andlöst spännande, både komiskt och skräckfyllt. Vad händer när man inte vågar lita på sin man, sin granne – eller inte ens sitt eget barn? Rädsla, misstro och förräderi som tränger in i alla samhällsskick skapar ett förgiftat vardagsklimat. Kärlek, längtan och drömmar krossas. Men här finns också vardagshjältar som vågar se längre än till den egna ytterdörren.Från samlade dagstidningar och dagliga observationer och ögonvittnesrapporter skapade Bertolt Brecht från 1937, under sin exil i Danmark, små självständiga scener under titeln "Tredje Rikets Fruktan och elände".

Målsättning

Det är Riksdags- och kommunalval september 2018. De högerextremistiska strömningarna växer sig större i hela Europa, även i Sverige. Vi är närmare 1930-talet än någonsin! Det är viktigt att uppmärksamma och sätta ord på vad som händer. Genom att delta i en studiecirkel får du möjlighet att reflektera kring komplexa begrepp som demokrati och civilkurage. Tillsammans med andra cirkeldeltagare ges du också möjlighet att komma närmare Bertolt Brechts text och få en fördjupad teaterupplevelse.

Målgrupp

Du som är intresserad av samhällets utveckling och vill reflektera tillsammans med andra kring begrepp som demokrati, civilkurage och tillit. Du behöver inte ha någon teatererfarenhet sen tidigare.

Förutsättningar

Att medverka i studiecirkeln är kostnadsfritt, även föreställningen ses gratis av deltagarna.Utöver detta får deltagarna i studiecirkeln möjlighet att köpa biljetter till rabatterat pris till vänner och bekanta.

Detta sker i samarbetet med Dalateatern

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
220200
Startdatum
18 oktober 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
8
Medarrangör
Dalateatern
Plats
ABF Vasagatan 27 1tr
Vasagatan 27 78432 BORLÄNGE
Pris
Gratis
Anmäl dig