Hoppa till huvudinnehåll

Akvarellmålning

Har du konstnärsdrömmar men inte fått utlopp för dem? Nu har du chansen i våran akvarellmålning för nybörjare. Här får du lära dig alla grunder du behöver för att senare kunna fortsätta att skapa egna alster!
Den här kursen är för dig som är nyfiken och vill upptäcka akvarellfärgens många tekniker och uttrycksmöjligheter. Med utgångspunkt från stilleben, foton och egna idéer arbetar vi med ljus, färg och volym. Tillsammans med en erfaren ledare experimenterar vi med nya och personliga uttryck, allt utifrån din kunskapsnivå.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare och erfarna deltagare för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Ledare

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursen. Ta med egna akvarellfärger, penslar och akvarellblock till första tillfället. Förslag på komplettering får du av ledaren på kursen. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Bra att veta

• Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
• Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
• En studietimme = 45 min
• Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
• Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
• Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
221538
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
7
Plats
ABF Mårdskolan Borlänge
Musikanten 25 78441 BORLÄNGE
Pris
Gratis
Cirkelledare
Margaretha Hedlund
Anmäl dig