Hoppa till huvudinnehåll

Akvarellmållning

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Visst är det kul att måla akvarell. På en akvarellmålningskurs hos oss lär du dig akvarellmålning genom övningar i färg, form, ljus och komposition. Du får prova olika tekniker och får tips om färg och material.

Akvarell är en speciell målningsteknik där du använder en pigmentrik, vattenburen färg. Pappret som används är tjockt och har en sugkraft. Färgen målas i transparenta skikt och på så sätt kan du måla flera lager och få fram ett djup och en intensitet i målningen. Viktigt att tänka på är att börja med ljusa färger och sedan övergå till de mörkare.

 

Anmäl dig redan idag! vi kommer att informera dig om exakt startdatum, tid och plats, när kursen är full.

Anmäl dig även om gruppen är fullsatt så kan vi starta två grupper

Upplägg

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur kan förekomma. Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Viktigt att ange rätta uppgifter såsom mejladress och telefon nummer vid anmälan
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

0243 669 40 ABF Borlänge-Nedansiljan

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
231905
Tidpunkt
17:45–20:00
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
6
Plats
Borlänge Konststudiegrupps lokal
Högåkersgatan 4 78436 BORLÄNGE
Cirkelledare
Marita Björnbom
Anmäl dig