Hoppa till huvudinnehåll

Målning, olja, akryl, akvarell och krita

Här får du prova att måla med olja, akryl, akvarell och krita.

Här ägnar vi oss åt måleri, materialkunskap, färgteori och konstvetenskaplig orientering som syftar till ett personligt och djärvt bildskapande. Här har du möjlighet att både individuellt och tillsammans med gruppen och ledaren utveckla ditt personliga uttryck. Välkommen att utveckla dina praktiska och teoretiska kunskaper i konstnärlig gestaltning!
Här kan du vara nybörjare eller tidigare målat. Flera av deltagarna har redan målat sedan tidigare så här finns en möjlighet att arbeta självständigt, med kunniga konstnärer till hands som bollplank. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare.

Pris

Arrangeras i samarbete med Borlänge konststudiegrupp.
Cirkeln är kostnadsfri, men förutsätter medlemskap i Borlänge Konststudiegrupp http://www.borlangekonst.se/.
Medlemskapsavgift till Borlänge konststudiegrupp 250 kr per år som gäller för all verksamhet.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Den här kursen är för dig som både har målat tidigare samt du som vill testa på dina konstnärs drömmar.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna färger -akryl, olja eller akvarell samt penslar, duk, pennor och ritpapper. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Bra att veta

  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
221630
Startdatum
18 januari 2019
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
10:00–13:00
Antal tillfällen
16
Antal lediga platser
8
Medarrangör
Borlänge konststudiegrupp
Plats
Borlänge Konststudiegrupps lokal
Högåkersgatan 4 78436 BORLÄNGE
Pris
Gratis
Cirkelledare
Gunilla Jämte
Anmäl dig