Hoppa till huvudinnehåll

Nybörjargrupp i akvarellmålning

I den här kursen får du en introduktion till akvarellmålning. Vi tittar på olika papperskvaliteter, färgcirkeln, pratar om kalla och varma färger.

Vi gör övningar där vi låter vatten flyta i "vattenpölar" och lär oss av det hur pigmentet i färgen beter sig. Vi försöker göra små akvareller. Konststudiegruppen har läroböcker som du kan ta till hjälp. Välkomna!

Pris

Arrangeras i samarbete med Borlänge Konststudiegrupp. Cirkeln är kostnadsfri, men förutsätter medlemskap i Borlänge Konststudiegrupp http://www.borlangekonst.se . Medlemsavgift till Borlänge Konststudiegrupp är 250 kr per år och gäller för all verksamhet.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan deltagarna, vi delar våra kunskaper och diskuterar hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar vårt arbete.

Förkunskaper

Den här studiecirkeln är en studiecirkel för nybörjare som vill testa sina konstnärsdrömmar.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna akvarell-/vattenfärger om du har några, pensel, pennor och akvarellpapper. Köp inte på dig för mycket, vi ger tips på utrustning. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Bra att veta

• Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
• Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
• En studietimme = 45 min
• Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
• Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
• Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
228466
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
4
Plats
Borlänge Konststudiegrupps lokal
Högåkersgatan 4 78436 BORLÄNGE
Cirkelledare
Marita Björnbom
Anmäl dig