Hoppa till huvudinnehåll

Keramik

Är du intresserad av keramik och nyfiken på vad du själv kan skapa i lera? Här lär du dig grunderna och du får möjlighet att prova på flera olika tekniker.

Är du intresserad av keramik och nyfiken på vad du själv kan skapa i lera? Här lär du dig grunderna och du får möjlighet att prova på flera olika tekniker och leror. Du arbetar i din egen takt under sakkunnig ledning. Grupperna är mixade med både nybörjare och fortsättare, vilket gör att man kan lära och inspireras av varandra. Genomgångar görs utifrån vad gruppen önskar. Du väljer själv om du vill ägna hela terminen åt att dreja eller om du vill prova på olika tekniker såsom kavla, tumma, ringla, skulptera. Du skapar din kreationer i lergodslera som senare kan arbetare vidare med av glasyrer, engober och dekorfärger.

Upplägg

Kursen består av 6-8 deltagare.
Du får lära dig hur man tummar, kavlar, bygger och drejar. Vidare olika dekormetoder och glasering. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Pris

Ni träffas 5 gånger = 15 studietimmar och kostnad 480,- inbet kort kommer på post eller epost vid webbanmälan.

Oftast brukar ledaren erbjuda extra tillfällen dessa faktureras i efterskott.

Arbetsmaterial

Leran köper du av ledaren, medtag gärna ett förkläde.

Bra att veta

  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
227299
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Keramiklokalen Borlänge
Vasagatan 12A 78432 BORLÄNGE
Pris
480 kr
Cirkelledare
Paula Parmenius
Anmäl dig som reserv