Hoppa till huvudinnehåll

Studiecirkel för högkänsliga

Ungefär 20 procent av jordens befolkning är högkänsliga, det vill säga personer med extra långa känselspröt. Blir du lätt störd av oljud, av andras sinnesstämningar och har ett stort behov att egentid? Då kan du vara en av dem.

Tanken är att vi ska dela våra erfarenheter och på så sätt stärkas och lära av varandra. Vi kommer att diskutera utvalda ämnen med tillhörande övningar där vi utgår från Elaine Arons bok Den högkänsliga människan samt Maggan Hägglunds och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina egna känslor. Syftet med denna studiecirkel är en möjlighet till reflektion och insikt i vad vi eventuellt behöver mer eller mindre av i vårt liv för att uppnå vår fulla potential!

Välkomna till en studiecirkel där vi tillsammans ska utforska detta fantastiska personlighetsdrag!

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
225280
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
1
Medarrangör
Sveriges förening för högkänsliga - region Dalarna
Plats
Muskelbyrån
Hantverksbyn 3 78433 BORLÄNGE
Pris
Gratis
Anmäl dig