Hoppa till huvudinnehåll

Steget att bli pensionär

Börjar du fundera över ditt liv som pensionär. Vill du få inspiration om en meningsfylld framtid som pensionär

I denna cirkel utgår vi får de individer som har anmält sig. Vi har några olika inspiratörer som gästar träffarna och berättar om deras steg till att bli pensionärer. Hur övergången gick från ett aktivt arbetsliv.

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln. Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg

Planen är att tillsammans undersöka vad det finns för föreningar, aktiviteter, organisationer och verksamheter som du kan ta del av som pensionär. Målgruppen för cirkeln är framför allt personer som kanske har 0-5 år kvar till pension som funderar om det finns något att syssla med som pensionär eller om det känner att arbetslivet är det ända bekanta.

Innehållet kommer även att innefatta

  • Försäkringar
  • Gå ner i arbetstid (vad händer med pension)
  • Jobba efter man gått i pension vad gäller? 

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Det finns ingen planerat studiematerial för denna cirkel utan det är upp till gruppen om de har några önskemål. Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
227009
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
11
Plats
ABF LLeksand
Hantverkaregatan 5B 79330 LEKSAND
Anmäl dig