Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Didgeridoo

Didgeridoo (även känd som en didjeridu) är ett blåsinstrument som utvecklats av Aboriginer i norra Australien omkring 1.500 år sedan och fortfarande utbredd användning idag både i Australien och runtom i världen. Det beskrivs ibland som en naturlig trä trumpet eller "drönande rör".
Det finns inga tillförlitliga källor anger didgeridoo exakta ålder. Arkeologiska studier av hällristningar i norra Australien tyder på att människorna i Kakadu regionen i Northern Territory har använt didgeridoo för mindre än 1.000 år, baserat på dateringen av målningar på grottan väggar och vindskydd från denna period. En tydlig rock målning i Ginga Wardelirrhmeng, på norra kanten av Arnhem Land platån, från sötvatten perioden visar en didgeridoo spelare och två Songmen deltar i en Ubarr ceremoni.
En modern didgeridoo är vanligtvis cylindrisk eller konisk, och kan mäta allt från 1 till 3 m lång. De flesta är runt 1,2 m lång. Generellt, ju längre instrumentet, desto lägre tonhöjd för instrumentet. Men utsvängda instrument spelar en högre tonhöjd än raka instrument av samma längd.

I kursen får ni lära er olika tekniker för att spela, påverka ljudet och olika tips för att lära sig cirkulär andning.

Tid och plats meddelas senare.

Inbetalningskort skickas i samband med kallelsen.
I avgiften ingår inte kostnader för studie- och arbetsmaterial.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
214554
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Borlänge-Nedansiljan
Plats
Gammelgården Borlänge
Gammelgårdsvägen 2 78444 BORLÄNGE
Pris
Gratis
Anmäl dig som reserv