Hoppa till huvudinnehåll

Gitarr nybörjare

Har du tröttnat på att bara kunna plinka introt till Smoke on the Water? Det här är en gitarrcirkel för dig! Tillsammans lär vi oss att spela gitarr från grunden, med individuella målsättningar. Tanken är att alla ska utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

På våra gitarrkurser får du lära dig de vanligaste gitarrackorden och att spela låtar i olika genrer så som pop, rock och visa. Vi går också igenom olika sätt att kompa. Successivt på ett enkelt sätt fördjupar vi kunskaperna om takt- och tonart.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Ledare

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Kursmaterial

Ta med ditt eget instrument. Kursmaterial delas ut under kursen och ingår ej i deltagaravgiften.

Bra att veta

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl.
  • Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
224816
Tidpunkt
18:15–20:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Nattviolen
Allfarvägen 67 78442 BORLÄNGE
Pris
770 kr
Cirkelledare
Kerstin Nauclér
Anmäl dig som reserv