Hoppa till huvudinnehåll

Engelsk konversation

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Språket är nyckeln till andra kulturer! Ta chansen att göra din värld större.
Att läsa språk i en studiecirkel hos ABF Borlänge ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet i cirkeln. Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Detta är en kurs för dig som har engelska kunskaper sedan tidigare och vill fortsätta utvecklas. Här tränar du dina kunskaper och håller dem vid liv. Du kan läsa mer komplicerade texter och samtala om dessa på engelska. Du kan föra samtal om det vardagliga livet.

Ledare

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Kursmaterial

Studiecirkel där vi utgår från en eller flera noveller där vi läser och diskuterar om boken samt aktuella ämnen på engelska. Studiematerial delas ut av ledaren under kursen. Kostnaden för studiematerialet är cirka 100 kronor.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
225347
Startdatum
26 februari 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:00–18:30
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
5
Plats
ABF Wallingatan 15
Wallingatan 13 78434 BORLÄNGE
Pris
820 kr
Cirkelledare
Ulla Tägtström
Anmäl dig